Fotoapparater fra da farfar var dreng.
Tekst: Karen Margrethe Nielsen

Foto: Tommy Kofoed
Dagbladet Holstebro Struer

Anders Borg er medlem af Fjends Fotoklub, og i den kommende tid udstiller medlemmerne dårende dejlige billeder på Vinderup Bibliotek.

image001

 Anders Borg fandt denne Kodak Brownie i Den Gamle Brugs i Mogenstrup. Der sad en ca. 40 år gammel film i, og hvis nogen kan hjælpe med personnavne på billederne i baggrunden, hører han gerne fra dem.

I montrer udstilles omkring 30 gamle fotografiapparater, som ved siden af har motiver taget med de pågældende apparater. Alle tilhører Anders Borg fra Mogenstrup. Han har gennem de sidste 10 år opbygget en samling på 265 stk., hvoraf det ældste eksemplar er en ”Leonar”  fra 1915. Det er til glasplader, så den passionerede amatørfotograf har af gode grunde ikke selv haft mulighed for at afprøve det.

 image003


Anders Borg har en samling på 265 fotografiapparater. Omkring 30 af dem kan ses på Vinderup Bibliotek de kommende uger (i august 2004)
Smukke fotografierog gamle fotografiapparater fra dengang farfar var dreng – det er udstillingen i en nøddeskal.  

234 Ihagee 
Det vækker da lidt opmærksomhed, når jeg går rundt på Hjerl Hede og tager billeder med et fotografiapparat fra 1936, siger Anders Borg, og peger på apparatet, en ”Ihagee”, der er en foræring fra en 87-årig mand, som selv har haft apparatet, siden han var 20 år. 

Anders Borg er medlem af Fjends Fotoklub, og i den kommende tid udstiller medlemmerne dårende dejlige billeder på Vinderup Bibliotek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
image005

 

 

 

 

 

 

 

Søren Sørensen og  Erik Larsen – begge fra Fjends Fotoklub – udstiller også fotografier på Vinderup Bibliotek